Vállalkozónői interjúsorozatunkban Balogh-Kobzos Judit mutatkozik be, aki saját készítésű károsanyag mentes sminktermékeket kínál a hölgyek részére.

Mivel foglalkozol?

Az országban szinte egyedülállóan natúr alapanyagokból készítek sminktermékeket.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Az ötlet onnan jött, hogy szerettem volna mindent natúrra cserélni a háztartásomban, tisztító-, és tisztálkodószereket, de a sminkkel nem boldogultam. Így jött az ötlet, hogy ha nincs megfelelő színű, összetételű, akkor megcsinálom magam.
Magát a termékfejlesztői kb. 2 évet egy 6 hónapos előkészület előzte meg. Szorgos kutatás alapanyagok, beszállítók után, majd jött a heti egyszeri termékfejlesztés, tesztelés időszaka.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Magyarországon szinte egyedüliként készítünk kézműves sminktermékeket, ami úgy segít a vásárlóknak, hogy nem terheli a szervezetet mindenféle káros anyaggal, hiszen például nincs benne kőolaj-származék, parabén, szilikon, vagy pálmaolaj, csak természetes alapanyag. Illetve mivel egyre több embernek, és nekünk is nagyon fontos, termékeink állatkísérlet-mentesek!

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

A cég jelenleg még pici, szinte mindent egyedül csinálok. A könyvelésbe besegít a férjem, édesanyám mint vegyész járul hozzá az álmaim megvalósításához, illetve legjobb barátnőm Anna segít a marketing, branding útvesztőjében amikor ideje engedi.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Talán az, hogy amikor valami már sokadjára nem sikerült, akkor nem föladni, hogy ezt lehetetlen natúrból megcsinálni. Hanem túl kellett lendülni, új ihletet, energiát meríteni, hogy de igen meg tudjuk csinálni!

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Szerencsére támogattak, mindenki jó ötletnek tartotta. Volt aki anyagilag, volt aki lelkileg támogatott. Drukkolnak nekem a mai napig, és segítenek ahol tudnak.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Rengeteg tervünk van, most a legközelebbi amit megvalósítunk az egy különleges workshop lesz. Szeretnénk nagyobb külföldi megjelenést elérni, és hogy itthon is jobban megismerjék a márkát, minket. A natúr világot jobban elfogadtatni, tudatosítani a nőkben, hogy a drogérián kívül is van élet!

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Tanácsom azok számára akik vállalkozni szeretnének, hogy fontos a támogató közeg, anélkül nagyon nehéz. Illetve az anyagi feltételek nagyon fontosak. Tudom, hogy az elején nehéz, de ne adják föl, rengeteg munka, ami látszólag még nem hoz eredményt, de majd egyszer valahol visszaköszön! Ha most vágnék bele, még ennél is jobban átgondolnék bizonyos első döntéseket, de egyszerű utólag okosnak lenni. Valószínűleg nincs olyan vállalkozó, aki ne bánt volna meg döntéseket!

Judit elérhetőségei: www.glamoriginal.hu
www.glamoriginal.com

Facebook |Instagram |Youtube