Vállalkozónői interjúsorozatunkban Barabás Zsófia mutatkozik be, aki megmutatja a fogyókúrás ételkészítést kalória számolgatás nélkül.

Mivel foglalkozol?

Kezdő életmódváltóknak segítek könnyedén elérni vágyait és álmait csupán okos étkezéssel. Nem árulok gépeket, kiegészítőket – kizárólag a konyhatudományra fókuszálunk. A legegyszerűbben rakjuk össze azokat az ételeket amivel küzdelmek és erőfeszítések nélkül az új életmódodban találod magad. Nem számoljuk a kalóriákat csak okosan étkezünk. Csoportunk neve: Fogyókúrás ételkészítés kalória számolgatás nélkül. Szerezd vissza lazán, elegánsan az irányítást saját tested felett – fogyj le – érezd jól magad a bőrödben ha erre van szükséged. Te irányítasz – rövid 10 napos tanulás után olyan tudást birtokolsz majd, hogy bátran átadom a kormányt – mert tudom, hogy az úton fogsz maradni.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Már 6 éves korom óta főzök – fiatal anyukaként is magam készítettem a gyerekek és a család ételeit és a téli gyógynövényes szirupokat. Mindig figyeltem az alakomra, próbáltam egészségesen élni. Míg 35 éves korom után sorra jöttek a kihívások – mindig érkezett valami átlagos betegség az életembe amit növényekkel és táplálkozással megoldottam. Voltam stresszes, ekcémás, térdfájós, csípőfájós, nőgyógyászati problémákkal küzdő, ízületi gyulladásos, hajhullásos, melleimmel is bizony, fogíny gyulladásos, fáradékony, gyulladásokkal küszködő, laktózérzékenység, állandó puffadás, koleszterines és még sorolhatnám. Utoljára a változókor hozott inzulinrezisztenciát és pajzsmirigy alul működést. Ha már 35 évesen tudom és ismerem az okos táplálkozást nem lett volna ilyen hosszú a felsorolás. Most közel a hatvanhoz tökéletes a vitalitásom és nem tudok felsorolni egyetlen egy betegséget ami eddig megjelent az életemben. Minden okkal történik, annak is oka van, hogy én megkaptam az élettől a kihívásokat – megkaptam rá az okos választ is amit most átadhatok a kezdő életmódváltóknak.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Könnyedén, egyszerű regeneráló ízletes házi ételeket készíteni adalékmentesen, amitől már az első nap után érezni fogod, hogy ez semmihez nem hasonlítható.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyedül találom ki az az új recepteket, egy főüzleti asszisztens segíti munkámat és egy weboldalkészítő.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Élő főző tanfolyamok szervezése.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Hagytak kibontakozni.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretném ha az életmódváltók mellett oklevelet adó okosfőzés tanfolyamot végzettek tovább vinnék a nagyvilágba ezt a tudást és biztos jövedelmet, jólétet hozna az egészségtudatos vállalkozó nők életében.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Sokáig nem halogatnám a munkák kiszervezését.

Zsófia elérhetőségei: www.egyedifogyokurak.hu

Facebook | Instagram