Vállalkozónői interjúsorozatunkban Bonné Posztós Réka mutatkozik be, aki életre keltette a gyermektámogató “Lehetsz király!” fejlesztő foglalkozásokat.

Mivel foglalkozol?

Posztós Réka vagyok, pszichológus, integratív gyermekterapeuta.
10 éve foglalkozom gyerekekkel és gyerekcsoportokkal.
Egész életemet végig kísérte a mesék és az alkotás szeretete, melyet családom nő tagjai hagytak rám örökül. Nem véletlen, hogy életutam során választásaimat mindezek irányába tettem meg és segítő tevékenységemben kiemelt helyet kapnak. Küldetésemnek tartom a gyermekek életének megkönnyítését, fontos számomra, hogy közvetítsem a családok felé az együtt töltött hasznos idő és a családban rejlő megtartó erő pótolhatatlanságát, ennek érdekében igyekszem olyan lehetőségeket kínálni a gyermekeknek, szülőknek, családoknak és pedagógusoknak, melyben mindezeket megélhetik. A gyermekekkel folytatott munka során megszületett bennem- és szerencsére a környezetben is az igény, hogy a gyermekeket, családokat rendszerben segítsük, ezért az elmúlt időszakban a gyermektámogató “Lehetsz király!” csoportok és tanácsadás mellett életre kelhettek a Szülőklub és a Mesés Gyermekkor Pedagógus Támogató eseményeink is.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Ahogyan már fent említettem, családom nőtagjai erős befolyással voltak életutam irányának kiválasztására. Gyermekkoromtól “mesemondónak” készítettek. Örökségként kaptam pedagógus felmenőimtől a gyermekekről való gondoskodás küldetését, a mese, a dal, az élet ősi titkainak átadását. Pályaválasztásom és tanulmányaim során folyamatosan vált egyre világosabbá számomra, hogy mi az, amit én hittel, örömmel, lelkesedéssel adhatok tovább. Már egyetemi éveim alatt volt szerencsém kipróbálni magamat gyermekcsoportok támogatásában, amiért nagyon hálás vagyok akkori mentoromnak. Ekkor azonban éreztem: még hiányzik nekem valami, amivel még többet tudnék adni a gyermekeknek. Integratív gyermekterapeuta tanulmányaim során találkoztam igazán a mesék ősi és varázslatos működésével. Ekkor már tudtam, nem volt véletlen, hogy gyermekkorom mesemondással telt. És belevágtam.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Vállalkozásom úgy gondolom azért egyedülálló, mert komplex támogató rendszert tud nyújtani: gyermekeknek, szülőknek, családoknak és pedagógusoknak is.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Jelenleg egyéni vállalkozóként dolgozom. Mindemellett- és természetesen főképp- egy 1 éves huncut nagyfiú anyukája vagyok, így szükségem van segítségre. Megbízottjaim kis csapata válogatott csodalányokból áll, akikre nagyon büszke vagyok.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Eljutni az emberekhez. Ahogy mondani szokták: “eladni a szolgáltatásomat”.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Szerencsére abszolút támogató légkör vett körül, akik bíztak bennem. Ez ritka kincs és hálás vagyok nekik nagyon!

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Nagyon szeretnék a közeljövőben saját mesekönyvet megjelentetni és támogató játékokkal előrukkolni.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Kezdetekkor nagyon kicsinek éreztem magam, bátortalan voltam, nem mertem meglépni -mint később nyilvánvalóvá vált-szükséges lépéseket! Hogy idézzem az egyik kedvenc soromat A Játékkészítő című musicalből: ” Készíts lámpást csillagfényből, s légy bátor!”.

Réka elérhetőségei: www.posztosreka.hu

Facebook |Instagram |Youtube |