Vállalkozónői interjúsorozatunkban másodikként Fabini Piroska mutatkozik be, akitől megtanulhatjuk a videózás csínját – bínját.

Mivel foglalkozol?

Videózás és videómarketing oktatásával, műsorkészítéssel, YouTube-csatornákkal foglalkozom.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Dokumentumfilmekkel és videóriportokkal foglalkoztam korábban, majd egy idő után egyre nagyobb lett az igény az online felületeken megjelenő videók készítésére is. Médiaszakos hallgatók gyakorlati oktatásával hosszabb ideje foglalkoztam, és miután az online felületekre való videókészítéssel kapcsolatban nagyon sok kérdés érkezett hozzám mindenfelől, ezért kézenfekvő volt a tapasztalataimat online tanfolyamok keretében átadni.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Abban egyedülállóak a Videómarketing Műhely online tanfolyamai és kiscsoportos workshopjai, hogy nem csak a videókészítés kérdéseit veszi át az alapoktól, hanem arra is megtanítja a résztvevőket, hogy az elkészült videóikat hogyan tudják a saját social média és egyéb felületeiken, a kijelölt céljuk érdekében a leghatékonyabban, és mégis a saját személyiségükhöz hűen felhasználni.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

A férjem a leghűségesebb társam, média szakot végzett, és sokat dolgozott a családi vállalkozástól függetlenül is operatőrként.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Nem az elején volt, hanem az egyik dokumentumfilm forgatása után, hogy ellopták a videókamerát és más eszközeinket, így közel egy évig telefonokkal, olcsó mikrofonokkal, ingyenes szoftverekkel, videókészítésre alig alkalmas számítógépekkel dolgoztunk. Nagyon kreatívan kellett megoldanunk a technikai kérdéseket, sokat köszönhetek ennek az időszaknak, és így könnyebben ráérzek, hogy merre érdemes elindulni, amikor valaki pl. azért fordul hozzám technikai segítségért, mert gyenge a számítógépe a videószerkesztéshez.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Nem különösebben lepett meg senkit.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretnék többféle típusú tanfolyamot indítani. Jó lenne szervezettebben menedzselni a vállalkozást, de semmiképpen nem szeretném, hogy ez a családi kapcsolataink (4 gyerekünk van) rovására menjen..​

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Az elején olyan munkákra érdemes koncentrálni, ami biztosabban pénzt hoz a házhoz, és segíti a vállalkozás felépítését. Fokozatosan érdemes terveket, menetrendet készíteni, hogy miként lehet egyre jobban átállni az élhető, minél több automata bevétellel rendelkező vállalkozásra, illetve részetesen jegyzetelni a saját céges folyamatok rutinlépéseit, mert ez segít minél inkább kiszervezni a feladatokat.
Ha most vágnék bele, akkor hamarabb venném igénybe a gyerekeim szövegíró és képalkotó kapacitásait, és nem lennék ilyen szigorú a cenzúrázásuknál, mert a legsikeresebb hírlevelemet a 17 éves lányom írta. Hiába maradtak benne fogalmazási hibák, elütések, mégis az ügyfelek sorra írták (egy hírlevélre válaszul!) a köszönő e-maileket.

Piroska elérhetőségei: http://videomarketingmuhely.hu/

Facebook | Instagram | Youtube