Vállalkozónői interjúsorozatunkban Gallai Katalin mutatkozik be, aki a munkahelyeken és rendezvényeken készíti manikűrt.

Mivel foglalkozol?

Mobil manikűrös vagyok, irodai és munkahelyi manikűröket csinálok, és rendezvény manikűrrel is foglalkozom (céges rendezvények, családi napok, lánybúcsúk, esküvők).

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Londonban dolgoztam 4 évig, és ott találkoztam a mobil kéz-és lábápolási szakemberekkel. Majd én is részt vettem néhány eseményen, és meg is tanultam a fortélyokat a szépségszalonokban is. Amikor hazajöttem, Gyes után belekezdtem én is. Most indítom el, 2018 őszén, rengeteg ötlettel, újdonsággal várom a leendő vendégeimet!

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Tulajdonképpen időt és pénz tud spórolni az ügyfelem, azzal, hogy nap közben elintézi a manikűrt a munkahelyi szünete alatt, így nem kell este munka után szaladni a szépségszalonba, parkolásért fizetni, oda-vissza utat is megspórolja. A rendezvényeken pedig újfajta élménnyel gazdagodnak.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Jelenleg én dolgozom egyedül benne főállásban, és ha egy nagyobb rendezvényre több manikűrös kell, van még 2 beugró lány.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Partnerek szerzése.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Félnek, hogy esetleg nem leszek sikeres, mert már eddig 2 vállalkozásom kudarcba fulladt. Ugyanakkor tetszik nekik az ötlet, és biztatnak, mert mondtam, hogy ezt most nem fogom csak úgy feladni.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Nagy terveim vannak, szeretnék egy egész Budapestet behálózó mobil szépségszalont üzemeltetni, ahol már van fodrászat, masszázs, kozmetika is. Házhoz is lehetne rendelni a szolgáltatást, saját mobil applikációt is tervezek. Valamint terméket is szeretnék gyártani, krémeket egészen újfajta felhasználási móddal.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Azt tanácsolom a kezdő vállalkozóknak, hogy több ötletet is dolgozzanak ki magukban, minden lehetőséget vizsgáljanak meg, és ami a lehetőségeikhez passzol, azzal induljanak el, és lépésről lépésre így elérhetik a nagyobb vágyott céljaikat. A személyiséget és a tudást is folyamatosan fejleszteni kell. De erről oldalakat tudnék írni. Én úgy gondolom, hogy az első vállalkozásom azért fulladt kudarca, mert nem az én ötletem volt, tetszett, de nem tudtam vele annyira azonosulni, hogy tökélyre fejlesszem. A második vállalkozásom már szépség vállalkozás volt, de nem voltam elég alázatos, és tapasztalatlan voltam. Tehát fontos, hogy Te akard azt amit csinálsz, és ezért mindent meg is tegyél!

Katalin elérhetőségei: www.classybudapest.hu

Facebook|Instagram |Pinterest