Vállalkozónői interjúsorozatunkban Gergely Dóra mutatkozik be, aki az ügyfelei igényeire szabja az adott teret.

Mivel foglalkozol?

Egyénre szabott tereket alkotok, amikben a design mellett a funkcionalitás is fontos szerepet kap.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

A lakberendezőnek lenni számomra gyerekkori álom, 12 éves korom óta tudom, hogy ezt szeretném csinálni. Ezért tudatosan készültem rá. Az iskola elvégzése utána egy kis szünet következett. Majd szépen lassan kezdtem építgetni, keresni a lehetőségeket. Ami végül annyira jól sikerült, hogy főállású vállalkozó lettem.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

A lakberendezésről még mai napig is sokaknak egy luxus szolgáltatás jut eszébe, leginkább ezt igyekszem megcáfolni. Szívesen dolgozok átlag embereknek, átlagos költségvetéssel átlagon felüli igényekhez igazodva.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

A tervezést és tanácsadást teljesen egyedül csinálom. A megvalósításhoz vannak kivitelező partnereim. Az adminisztrációban is van segítségem.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Felmondani a főállást,- amit amúgy nagyon szerettem és megbecsültek- és belevágni a saját utamba. Bizonytalan voltam benne, hogy elég lesz-e amit nyújtok.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

A párom kifejezetten biztatott, hogy vágjak bele. De szerencsére mindenkitől kedves, támogató szavakat kaptam. Idegen környezetben általában meglepődtek, hogy fiatal korom ellenére önálló vállalkozásba kezdtem,- de ezt inkább dicséretnek vettem, mint sem rosszindulatú kételkedésnek.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Összességében nagyon elégedett vagyok, azzal ahol tartok és ahova/ ahogy haladok. DE úgy gondolom, hogy egy vállalkozó sohasem nyugodhat bele az adott állapotba, mindig törekednie kell arra, hogy jobbat és jobban alkosson. Kiemelten igaz ez az én hivatásomra. Szívesen terveznék több, modern stílustól eltérő otthont illetve több közületi teret.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Talán klisének tűnik, de bízzanak magukba és higgyék el, hogy értéket képvisel, az amit csinálnak. Ugyanakkor legyenek hajlandóak a kemény munkára. Mostanában sokszor találkozok azzal, hogy szeretnének sikeresek lenni, de nem tesznek érte.

Dóra elérhetőségei: www.gddesign.hu

Facebook|Instagram |Pinterest