Vállalkozónői interjúsorozatunkban Mátrai Marianna mutatkozik be, aki cégeknek kínál ötletes reklámajándékokat.

Mivel foglalkozol?

Az üzleti és reklámajándékokat szállítok a partnereimnek. Klasszikus reklámajándékokkal (toll, póló stb.), reklámédességekkel és finomságokkal foglalkozom, ami még az ajándéktárgyakon belül is egyedi lehetőségeket kínál.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Reklámajándékokkal foglalkoztam alkalmazottként is, így amikor vállalkozni kezdtem, akkor nem kellett valami egészen újat megtanulnom, hiszen több, mint 23 éve ezt csinálom, bejáratott kapcsolatokkal rendelkeztem. A reklámédesség ötlete később jött, mert olyan weboldal nem volt Magyarországon, amely a finomság – cukor, csoki, méz, tea, üdítő, stb… – kategóriába tartozik, és nem golyóstoll vagy póló. Fontos volt számomra az is, hogy magyar gyártók, kézművesek termékeiből állítsam össze a kínálatot. Külföldön vannak kimondottan olyan gyártó cégek, akik a reklámédességekre álltak rá.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Profitot tudok hozni a vállalkozásoknak egy-egy jól kitalált üzleti ajándékkal, aprósággal. Élményt, örömet tudnak adni a vevőiknek, partnereiknek vagy akár az alkalmazottaiknak a logózott termékekkel.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Még nem vagyunk egy multi cég, több külsős kollégával dolgozom együtt közvetlenül, és vannak alvállalkozóim is.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Az, hogy a nulláról kellett felépíteni egy vállalkozást. Az utolsó munkaköröm megszűnt, és ott álltam 50 évesen, küldözgethettem az önéletrajzomat, de gyakorlatilag túlkorosnak bizonyultam. Így mondhatom, hogy kényszerből indult a vállalkozás akkor, de most már nem adnám fel! Most az a célom, hogy a KKV szektorban működő cégek marketing munkáját tudjam segíteni a korábban megszerezett „multis” tapasztalataimmal. Egy apró figyelmességgel akár nagyobb bevételt szerezhetnek és lenyűgözhetik az ügyfeleiket!

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

A család eleinte izgult, hogy vajon mi lesz, megállok-e a lábamon. Barátok közül sokan támogattak, bár lehet, hogy nekik is voltak kétségeik. 😉 Most már lassan 5 éves lesz a cég, így azt hiszem a kritikus időszakon túl vagyok! 🙂

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

A céges édességekkel tervezek továbblépni, előkészületben vannak a marketing kampányok, újabb termékek fejlesztése, és a kínálat bővítése. Azt szeretném elérni, hogy ha valaki céges édességben gondolkodik, mi jussunk egyből az eszébe. A forgalom növekedésével párhuzamosan több feladatot delegálok már külsős kollégáknak, de 1-2 éven belül, már lehet, hogy alkalmazottat is kell keresnem… És akkor még a személyes fejlődésről, tanulásról nem is beszéltem…..

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Inkább vállalkoznék munkahely keresés helyett. Magamnak osztom be az időmet, és a saját álmaim, céljaim megvalósításán dolgozhatom, nem a másokén. Ha megtalálod azt, amit szívesen csinálsz, tudsz csinálni, és még igény is van rá, akkor mindenképpen érdemes vállalkozni. Azért kell hozzá a vállalkozói szellem is.

Marianna elérhetőségei: www.cegesedesseg.hu
www.gift-house.hu

Facebook1 | Facebook2