Vállalkozónői interjúsorozatunkban következő részében Tomasovszky Andrea mutatkozik be, aki az egész országban tart stílus műhelyeket

Mivel foglalkozol?

Szín és stílustanácsadással.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Egy egyesületnek vagyok az alelnöke, ahol programokat szerveztünk hölgyeknek. Egyik ilyen alkalommal megcéloztuk a stílustanácsadást, és elvállaltam, hogy felkészülök a témából, mivel nem volt pénzünk szakembert megfizetni, engem viszont nagyon érdekelt a téma, és úgy gondoltam, hogy értek is hozzá valamelyest. A felkészülés olyan jól sikerült, hogy utána nem tudtam abbahagyni. Már mással sem volt kedvem foglalkozni. Beiratkoztam az első képzésre, majd a másodikra. Eleinte csak szabadidőmben foglalkoztam stílustanácsadással, később egyértelművé vált, hogy csak ezzel szeretnék foglalkozni.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Nem csak egy városban dolgozom, hanem az egész országban tartok stílus műhelyeket kis csoportoknak. Megtanítom a hölgyeknek, hogy hogyan hozzák ki a külsejükből a legtöbbet. Ezenkívül foglalkozom stíluskommunikációval üzletasszonyok számára, ami azt jelenti, hogy segítek nekik kialakítani a munkájukhoz szükséges professzionális üzleti megjelenést.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyedül végzem a munkát.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Nagy kihívás volt a marketing, méghozzá nem elég valamit jól tudni, meg is kell ismertetni az emberekkel, követő tábort szerezni, és elérni azt, hogy működőképes legyen a vállalkozás. Rengeteg háttér munka van benne ( grafika, marketing).

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Biztató, támogat szavakat kaptam szinte mindenhonnan.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretnék minél több városba eljutni, stílus tréningeket tartani a hölgyeknek, valamint cégeknél, vállalatoknál hölgyeknek és férfiaknak egyaránt. Ez egy küldetés, melynek én is részese vagyok, hogy Magyarországon minél több jó megjelenésű, stílusos, harmonikus külsejű személlyel lehessen találkozni.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Azt tanácsolom, hogy vágjatok bele, legyetek bátrak! Természetesen nem kell egyből feladni a biztos jövedelmet, ha van, eleinte csak mellette. Sok időt és energiát kell befektetni egy új vállalkozás létrehozásánál, beindításánál, de egy idő után elkezd megtérülni. Olyan nincs, hogy nem fektetsz be, és várod a sikereket! Én azt gondolom, hogy nagyjából mindent ugyanígy csinálnék. A legtöbb vállalkozásnál a marketing legalább annyira fontos, mint maga a vállalkozás, így ezen a területen is ugyanolyan képzettnek kell lenni mint abban a szakmában, szaktudásban, amit értékesíteni szeretnél.

Andrea elérhetőségei: www.szinesstilustanacsadas.hu

Facebook | Pinterest | Instagram |