Vállalkozónői interjúsorozatunkban most Váczi Éva mutatkozik be, aki skype -on oktatja az angol nyelvet.

Mivel foglalkozol?

Angolt tanítok Skype-on, Magyarországon és a világ többi részén élő magyaroknak.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

2006-tól még csak személyesen tanítottam, 2011-ben jött az ötlet, hogy online is oktassak, áőthidalva ezzel időt és teret, lehetőséget nyújtva minden újrakezdőnek, aki szeretne angolul tanulni otthona vagy munkahelye kényelméből.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Vállalkozásom abban egyedülálló, hogy én kizárólag újrakezdőkkel foglalkozom, az újrakezdők angoltanáraként pozicionáltam magam. Újrakezdők alatt értem a nyelv szempontjából sokszoros újrakezdőket, valamint azokat, akik az életüket valamilyen okból (pl. külföldre költözés egy jobb munka, fizetés reményében) újrakezdték. Teljesen személyre szabottan, egyénileg foglalkozom az ügyfelekkel, nem sablon módszerek alapján tanítok, hanem mindenkinél maximálisan figyelembe veszem az adott embert, céljait, lehetőségeit, tudásszintjét, s annak megfelelően kínálok megoldásokat. Ez egy prémium szolgáltatás.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyedül dolgozom benne.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Megértetni az emberekkel, hogy az online oktatás van olyan jó, van olyan hatékony, mint a személyes.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Kockázatosnak tartották, de igazából senkinek nem volt beleszólása.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretnék kiépíteni egy havi előfizetéses rendszert a hírlevélfeliratkozóimnak, saját FB csoporttal, intenzív videós kommunikációval, a havi előfizetőknek felkinálható, igényükre szabott online tanfolyamokkal, egyedi ajánlatokkal. Valamint személyes (5-6 fős) csoportos kurzusokat is szervezni az online mellett, klubjelleggel, budapesti és környéki helyszíneken, elsősorban csevegő és nyelvtani klubokra gondoltam.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Hogy legyen legalább féléves pénzügyi tartalékuk, és tanulják kőkeményen a marketinget, mert ez mindennek az alfája és omegája. Ha tudnak, pályázati vagy más úton szerezzenek támogatást az induláshoz, és legyen legalább egy olyan – keresett – termékük, vagy szolgáltatásuk, amivel legalább a havi járulékokat kitermelik. Csak ekkor induljanak el élesben, amikor erre látnak esélyt. Mit csinálnék másként? Tanárként már elejétől a passzív jövedelmet hozó online tréningekre, előfizetési rendszerre helyezném a hangsúlyt, a tanítás mellette csak mellékszerepet kapna, nem az állna a középpontban.

Éva elérhetőségei: http://angolkurzusok.skype-on.hu

Facebook | Youtube |