Vállalkozónői interjúsorozatunkban most Zelinka Ildikó mutatkozik be, aki segítséget nyújt sportolóknak és média személyiségeknek.

Mivel foglalkozol?

Sportolók, média személyiségek, üzletemberek nehézségeinek megoldását segítem coachként.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Korábban élsportoló voltam, majd sportriporterként dolgozom már 20 éve. Így megtapasztalhattam a sportolók nehézségeit és egyben azt is, milyen kihívásokkal nehézségekkel kell megbirkózniuk a kamerák előtt dolgozóknak.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

A sportolók nehézségeivel, elakadásaival eddig nem sokan foglalkoztak. Az egyedüli segítséget a sportpszichológia jelentette, amelyet azonban csak az élsportolók, válogatott játékosok kaptak meg. Őket sem differenciálták, tehát lehet, hogy sok esetben nem sportpszichológusra, csak egy segítő szakemberre lett volna szükségük. Ezt a hiányt pótolja a sport coaching. A média személyiségek esetében ez még kiélezettebb, ott szinte nincs is segítség, különösen, ha egy tehetségkutató műsorban, vagy valóságshowban tűnik fel valaki. Felkapják, majd elfelejtik. Ezt nehéz feldolgozni, a megszerzett értékeket pedig szinte senki nem tudja felhasználni. Mi ebben is segítünk!

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

A céget két fő irányítja. Amikor képzéseket is tartunk plusz három fővel bővül a csapat két coach és egy szupervizior segíti a munkánkat.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Az, hogy hogyan kerüljünk a köztudatba.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Kicsit aggódtak, mert korábban alkalmazottként dolgoztam és azt “biztos megélhetésnek” érezték.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretném a coachingot még népszerűbbé tenni a sportolók, médiában dolgozók és az üzleti életben tevékenykedők részére. Szeretném, ha a képzéseinkre is egyre többen jelentkeznének, mert ezzel növeljük a szakma népszerűségét és nem utolsó sorban önismeretet adunk azoknak, akik elvégzik. Egy nagy coach hálózat kiépítése a célom, amely a sportvilágban tevékenykedőket támogatja, vagyis a sportolók mellett, az edzőket, a szakvezetőket, sportmenedzsereket, vezetőket.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Fontos a lehetőségek állandó keresése, a próbálkozás, a tanulás, a saját magunk képzése. Nem lehet elaprózódni, mert akkor nem jut elég figyelem az újra!

Ildikó elérhetőségei: www.mediacoaching.hu

Facebook