Ma már a legtöbb online alkalmazásnál megvan a lehetőség, hogy legyen ilyen kis képünk és a többi felhasználó láthassa, hogy nézünk ki.

A becekép

Talán még tavaly történt, hogy az OMA egy körkérdést intézett az online világ lakóihoz, hogy mi lenne a legjobb magyar neve az „avatar“-nak. Annak a kis képnek, amit profilképnek használunk, amikor szeretnénk láttatni az arcunkat is a nevünk mellett.

Ezt a képet neveztem el szép magyarosan „becekép“-nek, mivel a kis rövid nevünket általában becenévnek hívjuk.

Legyen arca a kommentnek!

Amikor valahol kommentelünk, bejegyzést írunk, jó ha látják, hogy kik vagyunk. Könnyebben közelebb tudunk kerülni az olvasóinkhoz egy arccal.  Ha építed a személyes márkádat, akkor nem csak jó, de életbevágó, hogy legyen arcod!

Facebookon, Iwiwen és Twitteren ezzel semmi gond, ott beállítod egyszer a profilképed és attól kezdve mindig megjelenik.

Igenám, de mi van, ha nem tudok közvetlenül feltölteni képet minden blogba, oldalra, ahol csak megfordulok?

Mi a megoldás?

Erre nyújt egy szuper megoldást a GRAVATAR.

Mire jó?

Minden email címedhez, amelyekkel bejelentkezel egy blogszolgáltatásba, hozzáadhatsz egy fotót. Így, amikor az adott címmel lépsz be és kommentelsz, akkor a neved mellett automatikusan megjelenik a fotód.

Ha csak egyféle profilod (vállalkozásod) van, akkor érdemes mindenhol ugyanazt a képet használni, hogy ne zavard össze az olvasókat, érdeklődőket.

Én most azt használom, amit itt lenn is látsz az oldal alján.

Hogyan állítsam be magamnak?

  • Kattints erre a linkre: http://en.gravatar.com/
  • Regisztrálj az oldalon!
  • Add meg az összes kommentelésre használt email címedet és töltsd fel a fotót, amit használni szeretnél.
  • Végül rendeld hozzá a címekhez a fotódat!

Jó személyes marketinget Neked,

üdv:

Kriszta

 

Ui.: Még több ötletet szerezhetsz a személyes marketingedhez, ha feliratkozol itt a SzemélyesMarketingSzerda heti levelekre: http://bit.ly/szemelyesmarketingszerda-feliratkozas-az-ingyenes-levelekre