Az Európai Bizottság célja, hogy a nőket meggyőzze arról, hogy saját vállalkozással lépjenek be a munkaerőpiacra, ezért  a női vállalkozók részére  egy mentori rendszer beindítását tervezi. Ennek működését a női vállalkozók nagyköveteinek európai hálózata mintájára képzelik el.

A mentori rendszer legalább 10 tagállam női vállalkozóinak nyújtana segítséget. A becslések szerint  a női vállalkozók az összes vállalkozás kevesebb mint 30 százalékát teszik ki. A bizottság célja megoldásokat keresni azon társadalmi és pénzügyi kihívásokra, melyek visszatartják a nőket a saját vállalkozás beindításától.

Leginkább az Európai Hálózat a Női Vállalkozók Támogatására (WES) nevű programon keresztül támogatja a nőket, melybe 31 ország delegál tagokat.

Másik jelentős programja a női vállalkozók európai hálózata. Ez a hálózat 2009-ben indult el svéd elnökséggel. A tagállamok női vállalkozói megosztották egymással tapasztalataikat és előadásokat tartottak. A program sikeres volt, mivel a női vállalkozókra irányult a figyelem, illetve többeket bátorított a saját vállalkozás beindítására.

A programot decemberben kiterjesztették további 12 országra, melynek elérhetőségeik majd kikerülnek a Bizottság honlapjára.

Egy felmérés szerint, a leginkább akadályozó tényező a vállalkozás beindításánál a mentorálás és a képzés hiánya. Ezért várhatóan nagy sikere lesz a mentori programnak.