Vállalkozónői interjúsorozatunkban Alberszki Anett mutatkozik be.

Mivel foglalkozol?

Komplex munka- és tűzvédelmi szolgáltatással foglalkozom, amely kiterjed a helyszíni bejárásokra, dokumentáció elkészítésére, hatósági ellenőrzéseken való képviseletig.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Munkavédelem területén dolgozom közel 5 éve. A cégnél, ahol dolgoztam, külső tanácsadók segítették a munkámat. Látva, hogy minden nap más cégnél végeznek tanácsadást, változatos a munkájuk, felkeltette érdeklődésem, hogy én is vállalkozóként folytassam tovább.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

A Munkavédelmi hatóságnál 3 évet dolgoztam munkavédelmi felügyelőként. Ezután egy közel 1000 főt foglalkoztató autóipari vállalatnál dolgoztam, mint EHS munkatárs. Így mindkét oldalról ismerem az előírásokat/jogszabályokat, mint hatósági, mint pedig munkáltatói oldalról. Ügyfeleimnek segítséget tudok nyújtani abban, hogy a bírságokat elkerüljék és minél biztonságosabb munkakörnyezetben dolgozzanak a munkavállalók.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Jelenleg még egyedül végzem.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Megismerjék a vállalkozásomat. (Ügyfélszerzés)

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Párom teljes mértékig támogatott mindenben. A családom is, de egy kicsit nehezebben fogadták, hogy a biztos bevétel forrásomat feladom.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretném, ha a vállalkozások/cégek vezetői megértenék miért is fontos foglalkozni a munkavédelemmel, nem csak már akkor, ha munkabaleset történik.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Ha most indítanám el a vállalkozásomat, sokkal jobban tájékozódnék arról, hogyan is ismerjék meg a vállalkozásomat.

Anna elérhetőségei: www.munkatuzbiztonsag.eu


| Facebook