Vállalkozónői interjúsorozatunkban Bódi Bertina mutatkozik be, aki Szegeden létrehozott egy ultrahang diagnosztikai rendelőt.

Mivel foglalkozol?

Ultrahang diagnosztikával foglalkozom, a pácienseinket és kezelő orvosaikat hozzásegítem a pontos diagnózissal a gyorsabb gyógyuláshoz és megfelelő terápia felállításához. Ehhez egy csúcs technológiás Samsung 5D ultrahang gépet használunk.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Az ötlet a férjemtől származik akinek semmi köze az egészségügyhöz. Egyszer egy üzleti útjáról úgy érkezett haza, hogy: Képzeld hallottam egy beszélgetést félfüllel, hogy 4 hetet kell várni magánban ultrahangra. Csináljunk egy rendelőt! Én: Ok, utánanézek a gépeknek. Így indult. Megfelelő tőke nélkül. Nagy merészséggel.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Először is ez egy egyedülálló technológia. Délmagyarországon ez az egy ilyen gép van.Tökéletes képet ad, így könnyebb a pontos diagnózis felállítása.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Öten dolgozunk benne. Az egyik sonográfus kolléganőm például az unokahúgom.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Induló vállalkozóként megszerezni a megfelelő banki hitelt. Ez egy óriási kihívás volt mivel új cégként nem nagyon álltak a bankok velem szóba.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Szerintem kétkedve fogadták, nem nagyon hittek abban, hogy sikeres céget fogok építeni.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Egy kisebb magánklinikát szeretnék létrehozni, ami legfőképpen diagnosztikával foglalkozna. Előtte viszont kolonoszkópia és gasztroszkópiát szeretném elindítani bódításban és altatásban. Mivel ez szintén egy viszonylag nagy beruházás ezért még folyamatban van.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Semmit nem csinálnék másként, viszont hatalmas lelkierőt kíván egy vállalkozást vezetni nőként. Hiszen nem csak igazgató vagyok hanem anya és feleség is. Aki nem rendelkezik háttér tőkével annak szerintem meggondolandó hiszen egy induló vállalkozás eleinte nem biztos, hogy rentábilis lesz.

Bertina elérhetőségei: www.5dultrahangszeged.hu

Facebook