Vállalkozónői interjúsorozatunkban Burai Barbi mutatkozik be, aki mindenben segíti az ügyfeleit, ami SEO.

Mivel foglalkozol?

Keresőoptimalizálás, SEO, látogatottságnövelés, jobb helyezések segítése a keresőkben a Google irányelvek betartásával. Ezen felül honlapkészítés, SEO szövegírás, SEO tanácsadás.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

25 év folyamatos vendéglátózás után kezdtem el egy teljesen új, ismeretlen területen képezni magam, 50 év felett.
Mindig is érdekelt az “online világ”, így ebben az irányban kezdtem el keresni, mi az a terület, amelyet szívvel-lélekkel végezhetek és megalapíthatom a saját vállalkozásomat. Így találtam rá 2015-ben a keresőoptimalizálásra vagyis a SEO-ra.
2016 évben már, addigi munkahelyemet feladva, a mindennapjaimat a tanulásnak szenteltem. Olthatatlan tudásszomjjal vetettem be magam a tanulásba. Elvégeztem a SEO mesterképzést és jelenleg SEO szakemberként dolgozom. A tanulást azóta sem hagyhatom el, hiszen a Google folyamatosan változtatja az algoritmusait, amit követni kell, hogy az általam kezelt honlapok továbbra is jó helyen szerepeljenek a keresőkben, ezáltal pedig látogatókat hozzanak a honlapokra és profitot termeljen a megbízóim számára.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

A keresőoptmalizálás olyan munka a honlapon, amely a vállalkozás részére nagyobb látogatottságot hoz, valamint jobb helyezéseket ér a keresőkben. Rendkívül fontos, ha egy honlap elkészül, azt meg is találják a látogatók, kattintsanak, elköteleződjenek. Mindezt az organikus találati listán, ne pedig a fizetett hirdetések során.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyén vállalkozásom van, de van segítségem a fejlesztői feladatok kivitelezésében.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Több ilyen is volt számomra. Először a nagy kérdés, mi az amiivel pontosan foglalkozni szeretnék ha pályamódosításra számom el magam. Ez után a korom, tudtam, hogy nagyon sokat kell tanulnom, ha jó szakember szeretnék lenni. Aztán pedig szembesültem azzal, hogy ez a szakma egy “elférfiasodott” szakma, hogyan leszek elismert szakember.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Megdöbbentek, hogy 50 évesen egy számomra teljesen más és új szakmát tanulok meg és vállalkozni fogok.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Jelenleg a programozási ismereteimet szeretném bővíteni, így ez irányban szeretnék tanulni és a fejlesztői szintet elérni és ebből is megszerezni a tudást és a vizsgát.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Azt, hogy soha sem késő elkezdeni. Megfelelő tervezéssel, önbizalommal és önfegyelemmel bármi elérhető, amit eltervezünk.
Mit csinálnék másképp? Semmit 🙂 Pont mindent ugyanígy, pontról pontra. Elégedett vagyok a munkámmal, életemmel 🙂

Barbi elérhetőségei: https://honlapseo.hu

Facebook | Pinterest | Twitter