Vállalkozónői interjúsorozatunkban Franyó Anna mutatkozik be, aki az ügyfelei kézírását elemzi.

Mivel foglalkozol?

Grafológus vagyok, kézírások professzionális elemzésével foglalkozom. A kézírás minden esetben teljesen egyedi, akár egy ujjlenyomat, ezért jellemrajzot lehet belőle készíteni. Az elkészült jellemrajz segítséget nyújt az önismerethez, a személyiségfejlődéshez, a karriertervezéshez és a munkerőkiválasztáshoz is. A grafológiai elemzésben feltárom a személyiség jellemzőit, fókuszálva az erőforrásokra és a fejlesztendő területekre úgy, hogy gyakorlati tanácsokkal és személyre valamint a felvetődött kérdésekre szabott válaszokkal egészítem ki azt.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Mindig is vonzott a kézírás, így amikor Magyarországon megjelent a grafológus képzés, jelentkeztem is. Azonnal éreztem, hogy megtaláltam azt, ami valóban érdekel, és amit őszintén és szívesen tudok csinálni. Azóta is folyamatosan képzem magam, hogy napra kész legyen a tudásom.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

A grafológia hihetetlenül sokoldalú eszköz, de kevesen ismerik igazán a valódi hasznát. Rendkívül jó érzés, amikor egy kis céghez, ahol minden munkatársnak súlya van, gyorsan és költséghatékonyan sikerül megtalálni a megfelelő embert. Vesszőparipám, hogy mindenkinek akkor jó, ha mindenki a helyén van. A siker kis dolgokon is múlhat. Ezért örülök annak is, ha pályaválasztás kapcsán keresnek meg. Sosem adok sablon válaszokat a kérdésekre, mint ahogy minden elemzés is egyedi és teljesen személyre szabott. Nem letudom a munkát, hanem kihozom a lehetőségekből a legtöbbet.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyedül dolgozom, de ha szükséges szívesen ajánlok a továbbhaladáshoz szakembereket (coach, stb.), akikben megbízom én is.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

A sok kétkedővel szembenállni és elhinni, hogy jó vagyok abban, amit csinálok.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Furcsállták a döntésemet, de amiben tudtak, támogattak.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretném minél több kisvállalkozóhoz eljuttatni a sikeres, gyors és költséghatékony munkaerő kiválasztás lehetőségét. Apró dolgok lényegi különbségeket okoznak, ami jelentősen befolyásolhatja egy vállalkozás hatékonyságát és sikerességét. Az is célom, hogy minél többen felismerjék az önismeretben rejlő lehetőségeket és megtalálják magukban az erőforrásaikat.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Amíg tervezgetsz is, csináld! Minél többet foglalkozol azzal, amit szeretsz, annál jobb leszel benne és egyre jobban megerősödik a saját magadba vetett hited is. Bízz abban, hogy jó, amit csinálsz és szükség van rá. Nekem talán a legnehezebb a fókuszt tartani, így azt tanácsolom, a zavaró tényezőket próbáld minél jobban kiiktatni az életedből.

Anna elérhetőségei: www.iraspszichologia.com


| Facebook