Vállalkozónői interjúsorozatunkban Herczeg Andrea mutatkozik be, aki rendezvényeivel segíti az ételallergiásokat és életmódváltókat.

Mivel foglalkozol?

Ételallergiás emberek hétköznapjainak megkönnyítésével.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Évek óta dolgoztam a mentes világban marketingesként, ahol rengeteg rendezvényen vettem részt és mindig maradt bennem hiányérzet. Elvégeztem egy rendezvényszervezői sulit és üzlettársammal Zolival létrehoztuk a Csak a Mentes vásárokat.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Specifikus mert elég konkrét célközönség felé kommunikálunk. Vásárainkon minden újdonságot és mentes alternatívát megtalálhat aki érintett.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

A céget ketten irányítjuk. Grafikai és webes munkákat külsős szakemberek végzik. Valamint 1 év után bővültünk egy fiatal munkatárssal, aki adminisztrációban segíti munkánkat.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Az anyagi rész biztosítása, valamint a sales része, hiszen teljesen a nulláról indultunk mindent hátrahagyva az előző életünkből.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Vegyes fogadtatás volt, hiszen egy nagyon szűk réteg támogat, a többiek lekoptak szép lassan.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

1 év alatt elértük, hogy elég szoros kapcsolat alakult ki a partnerekkel, ami jól eső érzés. Valamint az l, hogy országosan tudjunk segíteni az érintett embereknek, hiszen jelenleg csak Budapesten belül tevékenykedünk.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Előbb vágtam volna bele, hiszen ha az ember azt csinálja amit szeret az szárnyakat ad. Szóval ha van egy álmod akkor lépj érte.

Andrea elérhetőségei: www.csakamentes.hu

Facebook | Instagram