Vállalkozónői interjúsorozatunkban most Illés Adrienn mutatkozik be, akinek a honlapján kiválaszthatod a gyermeked számára megfelelő általános iskolát.

Mivel foglalkozol?

Létrehoztam egy általános iskola választást segítő honlapot.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Nagyobbik gyermekem ősszel kezdi az iskolát. Én magam kiscsoportos kora óta jártam nyílt napokra a kiszemelt iskolákba, olvastam a véleményeket az anyuka Facebook csoportokban, és próbáltam a lehető legtöbb információt összeszedni, hogy könnyebb legyen a döntés. Bárkivel beszéltem, mindenkinek óriási fejtörést és problémát jelentett a jó iskolaválasztás. Ezért úgy éreztem, szükség van egy olyan platformra, ahol különböző szempontok alapján szűrhetőek az iskolák (város, kerület, tagozat, specialitás, szakkör és sport lehetőségek), emellett pedig vélemények is vannak az adott intézményről első kézből, az odajáró gyerekek szüleitől.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Mostantól egy helyen összegyűjtve minden megtalálható a budapesti, illetve a megyeszékhelyeken lévő általános iskolákról. Nincs szükség az iskolák weboldalát, a különböző Facebook csoportokat böngészni vagy a játszótéren lévő anyukákat kérdezgetni, minden szükséges információ és vélemény megtalálható összegyűjtve a www.suli360.hu weboldalon.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Jelenleg egyedül dolgozom benne.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

A legnagyobb kihívás az elején a több mint 800 általános iskola honlapjának végigböngészése és a szükséges adatok, információk kinyerése volt. Hosszú hónapokig tartott.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

A családom és a barátaim is támogatnak és nagyon pozitívak a visszajelzések az ötlettel kapcsolatban.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretnék egy olyan átfogó és hasznos iskolaválasztó honlapot létrehozni, ami rövid időn belül nélkülözhetetlen lesz mindenkinek, aki iskolaválasztás előtt áll. A későbbiek folyamán szeretném az oldalt kiterjeszteni középiskolákra és akár óvodákra is. Láthatóan erre is nagy igény lenne.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Mivel még csak most indítottam a vállalkozást, egyelőre én is szívesen fogadok minden tanácsot 🙂

Adrienn elérhetőségei: www.suli360.hu

Facebook |