Vállalkozónői interjúsorozatunkban Kaizer-Garai Sarolta mutatkozik be.

Mivel foglalkozol?

Főként nagyobb (250 fő résztvevői létszám feletti) tudományos és orvoskongresszusokat szervezek és etikett, illetve protokoll tanácsadást végzek.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Igazából az élet hozta így. Én eredetileg is rendezvényszervezőként dolgoztam alkalmazottként is. Amikor úgy döntöttünk, hogy Szegedről Balatonfüredre költözünk családostól, akkor egyértelművé vált, hogy két utam van, vagy megpróbálom a saját utamat járni egy saját vállalkozásban vagy elmegyek a turizmusban dolgozni. Én -sokak szerint nagyon bátran – inkább az elsőt választottam és egy percig nem bántam meg.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Egy rendezvényszervező arra hajt, hogy minél több rendezvényt szervezzen. Én ezzel egy kicsit másképpen vagyok. Mi minden ügyfelünket úgy kezeljük, mint a very VIP ügyfelet, mivel limitált rendezvényszámot teljesítünk egy évben. Nagyon fontos, hogy soha ne azt érezzék a megbízóink, hogy most épp “púp a hátunkon”, hanem nekünk éppen olyan fontos a rendezvényének sikeressége, mint neki.
Ami meg kiemelkedik a munkámban, hogy a saját szervezésű nagykongresszusok mellett vállalok más rendezvényszervezőknek projekt alapon munkát. Tudjuk mindannyian, hogy manapság nagyon nehéz jó munkerőt találni, ez ugyanúgy igaz a senior event managerekre is, kevesen vagyunk, szabadúszók pláne. Több rendezvényügynökség is felkeresett, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk és nagyon bevált, nekik is és nekem is, hiszen ők és ezáltal az ügyfeleik ugyanolyan kiszolgálást kapnak, mint minden megbízóm, csak éppen nem kell utánam járulékot fizetni.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Hárman dolgozunk benne.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Talán a bizonytalanság, hogy tuti bejön-e az, amire számítok.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

A férjem nagyon támogatott, és ez nekem elég volt. A többi környezetemben lévő embertől csak azt hallottam, hogy bátor vagy, de hogy éltek meg, stb. De akkor annyira úgy éreztem, hogy ez menni fog, hogy elengedtem a negatív dolgokat a fülem mellett.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Igazából szeretnék egy jó csapatot felépíteni, hogy az évi 6 saját rendezvényről plusz a kb. 4 alvállalkozói munkáról el tudjak lépni legalább 10 saját rendezvényre és 6 freelancer projektre.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Igazából én készítettem egy üzleti tervet, cash-flowval. Bejött, szinte minden. Kb. 1 hétig csak terveztem. Ez szerintem az egyik legfontosabb szakasza volt a vállalkozásomnak. A másik, hogy kapcsolatokat kell építeni. Sokat, mert nem tudhatod, hogy éppen ki hova fog beajánlani.

Sarolta elérhetőségei: www.portevent.hu


| Facebook