Vállalkozónői interjúsorozatunkban most Kékesi Judit mutatkozik be.

Mivel foglalkozol?

A vállalkozásom két fő tevékenységgel foglalkozik. Szabadúszó grafikusként egyedi nyomdai termékek tervezésével, grafikai tervezéssel, illusztrációkészítéssel, weboldaltervezéssel foglalkozom. Tavaly indítottam el a rajziskolámat online formában, ami a hagyományos rajztanítási technikákra, módszerekre épül.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Rajztanárként végeztem több, mint két évtizede. Időközben informatikatanári végzettséget is szereztem, így a tanítás mellett kézenfekvő volt, hogy a technikát ötvözzem az eszközzel, így a számítógépes grafikában kezdtem elmélyedni. Ahogy a gyerekeim cseperedtek, lehetőségem nyílt, hogy elindítsam a vállalkozásom, így született meg a GraFont Műhely.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

A grafikai tervezés során a munka jellegétől függően a rajztudásomon kívül a saját stílusomat, alkotói ötleteimet is beleviszem a folyamatba, ettől válnak egyedivé a munkáim. A rajziskolában a hagyományos rajztanításra épülő módszert használom a divatos módszerek helyett, ráadásul mindezt nem műtermi körülmények között, hanem online, így azok számára is lehetőség nyílik a rajztanulásra, akiknek nincs módjuk a műtermi képzéseket igénybe venni.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyéni vállalkozóként tevékenykedem, a tervezési munkákba időnként besegít a művészeti szakos lányom is.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Minél több emberhez eljuttatni a vállalkozásomat.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

A családom maximálisan támogat a kezdetek óta, az ismerőseim eleinte csodálkoztak, de idővel megismerték a tevékenységemet és tetszik nekik, amit csinálok.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretném, ha a vállalkozásom minél több embernek nyújtana lehetőséget az alkotáshoz vagy a céljai megvalósulásához, hogy sok embernek okozzanak örömet a munkáim.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Fontos a helyes cél megválasztása. Aki most szeretne belevágni, annak azt javaslom, hogy legyen türelmes és kitartó, adjon magának elég időt ahhoz, hogy a befektetett idő és munka gyümölcse megtérüljön.

Judit elérhetőségei: www.grafont.hu
Facebook|Pinterest|Instagram