Vállalkozónői interjúsorozatunkban Mikei Erika mutatkozik be, aki gasztroKREATÍV különlegességeket mutat be ötletadó boltjában.

Mivel foglalkozol?

gasztroKREATÍV különlegességek Era ötletadó boltjából ♥

Gasztroajándék ÖTLETEK: Komplett megoldásokat, ingyenesen letölthető listákat, ötleteket adok, hogy legyen mit csinálnod.

Gasztroajándék ESZKÖZÖK: Hogy legyen mivel csinálnod.

Gasztroajándék CSOMAGOLÁS: Hogy legyen miben átadnod.

Gasztroajándék ÉLMÉNY: Hogy legyen mivel buliznod.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Ehető ajándékokat készítettünk a gyerkőcökkel, amit különlegesen, profi módon szerettünk volna becsomagolni:
– a szépen feldíszített saját készítésű mézeskalácsokat apró celofánzacskókba,
– a házi levendulás cukrot kémcsőbe,
– a sütipecsétes kekszet kicsi kekszes dobozokba, papírzacskókba.
És itt jött a probléma: lejártam a lábam, és még sem sikerült beszereznem mindent.

A napi kiadások mellett a 3 kisfiam elég sok “ajándékozási kiadást” is termelt, amit egy fizetésből, lakáshitellel a nyakunkon elég nehéz volt megoldani. Az óvó- és tanítónéniknek, tanároknak, edzőknek, zenetanároknak mindig kitaláltam valami ehető ajándékot, valami apróságot, csak éppen nem volt egyszerű beszerezni a különleges csomagolási kellékeket, hozzávalókat.

Mivel már éve óta vállalkozási ötleten törtem a fejem, adva volt egy testhezálló lehetőség: gasztroajándék webáruház, minden egy helyen, hogy a többi anyukának ne kelljen lejárni a lábát, ha gasztroajándékot szeretne készíteni, ajándékozni.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Minden egy helyen: gasztroajándék ötletek, eszközök, csomagolás, élmény.
Az inspirációtól a megvalósításig mindenre mutatok személyes, egyedi megoldást, különleges, nehezen beszerezhető termékeket.
Nem kell keresgéléssel, felesleges rohangálással töltened az időd, mindent egy helyen beszerezhetsz, otthonról, kényelmesen!

Mindent én készítek: a termékleírásokat, a hiányzó fotókat, a kreatívokat, hírleveleket, recepteket, a gondos gyűrődés- és törésmentes csomagolást, még a webáruházat is. Egy nagyon személyes, nem sablonos, baráti légkört sikerült megalkotni, amibe beletettem a lelkemet is.
Minden megrendelőt személyesen felhívok, és köszönetet mondok.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyszemélyes vállalkozás, ami alapvetően az én vállamon nyugszik, de mégis nagycsaládi. Szükség esetén a férjem segít a csomagolásban, a postázásban, a millió ötletem meghallgatásában. A gyerkőcök a termékek befotózásában közreműködnek, illetve ők a kóstolók is. Sok apróságban tudnak segíteni, a személyes köszönőkártyákat is ők vágják ki kartonpapírból egy nagy mintalyukasztóval.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

PÉNZ, PÉNZ és a PÉNZ! Majd amikor már indulásra “kész” volt minden, a vevők megszerzése.

Az ötlet megvolt, de a SZŰK kezdető árukészletet leszámítva, szinte semmire sem futotta, webfejlesztőre sem. Rengeteget tanultam Ági ingyenes blogjából, anyagaiból. Van egy nagyon kedves ismerősöm, mentorom, Domán Zsolt. Rávett, hogy tanuljam meg a WordPresst kezelni, barátilag mellém ült, és az alapokba be is avatott. Nagyon hálás vagyok nektek Ági és Zsolt, mert a ti segítségetek nélkül sokkal nehezebb lett volna, az amúgy sem egyszerű indulás.

Lassan két éve üzemel a saját “gyártású” webáruházam webfejlesztő nélkül, amit autodidakta módon raktam össze, nulla tudásról indulva. Az első vevőket is Ági marketing ötletei alapján szereztem meg.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Mivel több próbálkozásom is volt a gasztroajándék webáruház előtt, amik nem hoztak pénzt, eléggé szkeptikusak voltak, leírtak, mint vállalkozót.

“Most már elég nagyok a gyerekeid, menj vissza dolgozni…” “A mai világban luxus az egykeresős család…”

A szűk családom is megosztott volt, de a férjem és az édesanyám végig biztatott, tartotta bennem a lelket, szerencsére!

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

gasztroKREATÍV különlegességek Era ötletadó boltjából ♥ Szeretném, ha ez rögzülne a fejekben.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Alaposabban megvizsgálnám a kezdő ötletem, hogy tényleg piacképes-e, van-e rá igény, pénzzé lehet-e tenni. Hoz-e megfelelő árrést, amiből ki lehet mindent gazdálkodni. TERVEZNÉK. Az elején nem tettem, elvitt a kezdő vállalkozók optimizmusa, lendülete, rossz lóra tettem, bukás lett a vége. Nehéz volt újra bízni, újra belevágni, újra hinni magamban. De sokat tanultam a kezdeti bénázásból.

Erika elérhetőségei: https://www.gasztrokreativ.hu

Facebook csoport | Facebook | Pinterest