Vállalkozónői interjúsorozatunk következő részében Pörzsölt Móni mutatkozik be, aki nem csak szövegírásban és online asszisztenciában segíti az ügyfeleit, hanem a marketing területén is.

Mivel foglalkozol?

Szövegírást és virtuális asszisztenciát nyújtunk csapatommal marketing orientált vállalkozóknak.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Kezdetben természetesen én is egyedül indultam a szolgáltatásommal. A vicces az egészben, hogy nem akartam virtuális asszisztens lenni, mert akkor mondtam fel a munkahelyemen, ahol 7 évig adminisztráció és asszisztens voltam, és bevallom, cseppet elegem lett a másodhegedűs szerepből. 🙂 Még dolgoztam az állásomban, amikor elkezdtem ismerkedni az online világgal, és láttam, hogy a munkámat otthonról is végezhetném. Ezért többször is felvetettem a főnökömnél, hogy hadd lehessek távmunkás, de nem volt nyitott rá. Ha akkor rábólint, talán még mindig ott dolgoznék. 🙂
Eljöttem, és csak annyit tudtam, hogy az online világ lehetőségeivel akarok ismerkedni, és “valami online-t” akarok csinálni.
Párom vetette fel és erőltette a virtuális asszisztenciát. Már nem emlékszem, hogy ő regisztrált-e engem angol nyelvű szabadúszó oldalakon, vagy az ő nyomására tettem meg én, a lényeg, hogy valahogy felkerültem néhány oldalra. Zéró esélyt adtam annak, hogy ebből bármi is legyen.
Hát pedig lett!
Három hónap után megérkezett a legelső ügyfelem, aki kifejezetten virtuális asszisztenst keresett Budapesten. 🙂

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Amiben egyedül állóak vagyunk és különbözünk a versenytársainktól az az, hogy nálunk kiemelten fontos szerepet kap a marketing, amit intenzíven tanulunk csapat szinten, és ebben is aktívan segítjük az ügyfeleinket.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Mára már van 3 munkatársam, tehát 4-en dolgozunk a virtuális irodánkban.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Amikor valakinek elmondtam, hogy virtuális asszisztensként dolgozom, azt sem tudták, hogy eszik-e vagy isszák. Ezért el kellett kezdenem edukálni a célközönségemet, hogy értsék, lássák az előnyeit egy virtuális asszisztensnek és elfogadják, mint értékes szolgáltatás.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

A szüleim féltettek, aggódtak, hogy nem fogok tudni megélni belőle. A párom maximálisan támogatott, és ez a mai napig így van.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Nagy álmom egy virtuális iroda kiépítése, széleskörű szolgáltatással. Igazán szeretnék segíteni a túlhajszolt vállalkozóknak, mert pontosan tudom, hogy mennyi idő és energia, amikor egyes területekre külön-külön meg kell találni a megfelelő szakembert. Na, ezt az időrabló és idegörlő kényelmetlenséget akarom áthidalni az irodámmal!

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

A tanácsom az, hogy higgyenek az álmukban, legyenek kitartóak és keressék, találják meg azt a közösséget, amelyik építi, inspirálja, húzza-tolja őket előre.
Ha most vágnék bele a vállalkozásomba, hamarabb kezdenék el marketingezni.

Móni elérhetőségei: www.uzletiasszisztens.hu

Facebook | Instagram | Youtube