Vállalkozónői interjúsorozatunkban Touron Georgina mutatkozik be, aki megtanítja online a macaron sütés csinját – binját.

Mivel foglalkozol?

Macaron sütést tanítok online, és az ehhez tartozó webshopot fejlesztgetem.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Egyszerűen nem sikerült megfelelően elkészítenem a macaront, és mikor eldöntöttem, hogy megtanulom egy francia séftől, gyakorlatilag minden megváltozott. Rengeteget sütöttem, végre sikerélményem lett. Eközben Vida Ági anyagaiból tanultam, és nem volt kérdés, ha vállalkozok, akkor a macaron lesz az én témám. Ezen felül pedig szerettem volna segíteni a hobbicukrászoknak, hogy megfelelő tudáshoz juthassanak hozzá a macaron sütés terén. A webshopban pedig olyan francia termékeket találnak a sütni vágyók, amelyek kifejezetten a macaronhoz készültek.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

A macaron sütő tanfolyamok terén abban különbözik a megszokott tanfolyamoktól, hogy van “utánkövetés”. Én nem hagyom magukra a tanulókat, bármikor kereshetnek ha elakadnak a sütésben. Nekem tényleg fontos, hogy megtanulják a macaron elkészítését, és ne csak kidobott pénz legyen nekik az ablakon. Szerencsére eddig jól működik ez a rendszer. Engem pedig nagyon boldoggá tesz, amikor büszkén küldik a gyönyörű macaronos képeiket. A webshop oldaláról azért különleges, mert minden termék francia, és direkt a macaronhoz gyártják őket. Természetesen én is ezeket használom a sütésekhez, úgyhogy csak bevált termékekkel találkozhatnak a vásárlók.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyedül építgetem a vállalkozást, de segítségemre van egy cég, akik a csomagolást és kiszállítást intézik. Ez azért alakult így, mert Franciaországban élek, így ezt nem tudom személyesen megoldani.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Eldönteni, hogy tényleg belevágok.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Támogattak szerencsére, de szerintem túl sok infót osztottam meg velük! Ma már nem avatom be őket minden mozzanatba, ami történik a vállalkozással, így jobb mindenkinek. 🙂

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

A célom, hogy “elnyerjem” a legjobb, és legmegbízhatóbb macaron tanfolyam címét. Szeretnék minél több sütni vágyónak segíteni, hogy örömet okozhassanak a saját készítésű macaronjaikkal. A rövid távú cél egy angol oldal felépítése, hosszabb távú pedig egy macaronos recept könyv kiadása.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

A webshopnál a piackutatás nálam kimaradt. Ez ma már tudom, hogy nagyon fontos lépés lett volna, úgyhogy megfizettem a tanulópénzt. Beszélgetni kell az ügyfelekkel, megtudni, hogy ők mit szeretnének, mire van szükségük. A türelem ami szerintem fontos, és a kitartás.

Georgina elérhetőségei: www.macaron-sziget.hu

Facebook|Instagram |