Egy bolt, ahol anyukák által készített minőségi kézműves baba-mama termékeket találhattok, ahova nyugodtan betérhettek gyerekekkel is és ahol kézműves vállalkozóként a termékeitekkel is megjelenhettek. Kérdéseimre Végvári-Nagy Kira Gabriella, az Anyukám Varrta alapítója válaszolt.

1.Mi az az Anyukám Varrta, hogyan indult el? Mi adta az ötletet az induláshoz?

Baba-mama-gyerek designer és manufaktúra shop&piac Újbuda szívében.

Egy boltnyi baba-mama mennyország, ahol az anyukák kényelmesen vásárolhatnak, míg gyermekük önfeledten játszhat a játszósarokban, de akár betérhetnek egy gyors etetésre, pelenka cserére is.

Az Anyukám Varrtában magyar tervezők kínálják kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, családoknak készített minőségi termékeiket (baba ruhák, cipők, játékok, könyvek, babaszoba dekoráció, baba-mama kiegészítők, ajándékok, bio és öko termékek) vagy szolgáltatásaikat.

A bolt lelke, és eszmeisége abban rejlik, hogy anyukáknak, vállalkozóknak ad lehetőséget a személyes bemutatkozásra, és arra, hogy termékeik bármikor elérhetők legyenek a piacon, azokat az érdeklődők személyesen is megtudják próbálni –fogni élőben, és bármikor át tudják venni Budapesten. Az Anyukám Varrtában található manufaktúrák olyan hölgyek, anyukák, akik legtöbbször egyedül, vagy egy-egy társsal közösen, manufakturális keretek közt, maguk készítik termékeiket a hasonlóan szépre és kreatívra, az igényességre vágyó anyuka társaik és családjaik számára. 

Az Anyukám Varrtában elkerülhető a tömegtermékek silány minőségének „bő választéka”, a tömött áruházak, és babakocsit nem ismerő vásárlók tömege.

Ide bármikor betérhetsz akármennyi idős, és akárhány gyermekkel vagy: Az Anyukám Varrta egy kuckó azoknak az igényes anyukáknak, akik nem hisznek a tömeggyártás kizsákmányoló irányzatában, és elveikkel iránymutatóak szeretnének lenni a következő generációnak. 

A bolt indulásához a szakmánk adta az ötletet: marketingügynökségként rengeteg magyar termék indulásakor jelen voltunk, és vittük el egészen a vásárlók kezéig, listáztattuk be. Ügynökségként mindig fontos volt számunkra, hogy első kézből kapjunk hiteles információkat, ezért több termékkel is baba-mama designer vásárokra, vagy csak sima kézműves piacokra települtünk ki, egyszerűen piackutatás végett. Itt ismerkedtem meg nőként, anyaként, vásárlóként, és egyben vállalkozóként a mindkét oldallal: a termelői, és a vásárlói oldallal is. Mindig azt mondogatták Nekem z Édesanyák, akik a portékájukat árulták, hogy a céluk az, hogy egyszer saját üzletek legyen. Én pedig megcsináltam Nekik ☺ 

2. Kiknek szól?

Az Anyukám Varrta kifejezetten tudatos szülőknek, nagyszülőknek, környezettudatos életmódot követő embereknek szól. Zero waste, és manufakturális termékeinkkel olyan vásárlókat szeretnénk megszólítani, akik hozzánk hasonló módón hisznek benne, hogy minden jelenben való tettünk kihat gyermekeink jövőjére. 

3. Ki az az “anyukám”, ki varr és kinek?

Minden tervező, akinek ruhái, kelengyéi az üzletben megtalálhatók, Édesanya. Innen jött a név ötlet, hiszen mindig valakinek az „Anyukája varrja.”

A Mommies Playwear tervezői egy fiatal testvérpár, összesen 4 ovis gyermekkel. A FunnyKids fehérneműket 2 iskolás korú gyermek mellett gyártja Berni. A Varianno csodás ruhái szintén 2 ovis korú gyermek mellől születnek Anettnek. A Pamutka Baby öko body-k 4 hónapos csecsemő mellől tervezi Dóri, és még sorolhatnám. Egyedül a Lolo a kakukktojás: ott bizony Apuka gyártja a sok finomságot a kislányának. ☺ 

3.Hogyan működtök?

A bolt hétfőtől-szombatig (9.00-17.00) van nyitva, és két hetente piacokat is tartunk a kertben, ahol a kézművesek, őstermelők díjmentesen állíthatják ki portékájukat. Az Édesanyák havonta polcbérlési díjat fizetnek az üzletnek, melyet marketingre, és a fenntartási költségekre költünk el. Az édesanyáknak nem kell váltva az üzletben lenni, saját eladónk van. Havi fotózások, influencer kampányok, és kitelepüléseket valósít meg az üzlet, ahol a bent lévő márkákat képviseli. Az üzletet Én, és a férjem igazgatjuk, mi hozzuk meg a fontos kérdéseket bérlőinkkel való egyeztetés után.

4.Miben vagytok mások, mint más vállalkozásotok?

Azt gondolom ez a vállalkozásunk most merőben más mint az ügynökségünk. Ugyan ott is  magyar vállalatok, s első körben a KKV szektor hazai piacát segítjük elő a Rapid Business rendezvényeinkkel(B2B rendezvény), de ez a vállalkozásunk most még tudatosabb, talán mert öregszünk ☺, a másiknál.

A gyermekek mindig is a szívügyünk volt (több kitüntetést is kaptunk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól), a magyar vállalatok is. Ezt most össze tudtuk gyúrni, és szeretnénk a vásárlókat kicsit edukálni (mi is az a fast fashion, miért rossz?!), és irányítani a vásárlói szokásokat a jó irányba. Ez a vállalkozás egy kicsit misszió is számunkra melynek munkásságát remélem a lányaim majd megérzik majd.

5.Mik a fő célkitűzéseitek, mit szeretnétek elérni?Mik a terveid a jövőre nézve? Hova szeretnétek fejlődni?

Ezt a két kérdést, h nem haragszik, összevonnám. Természetesen minden vállalkozás mögött van üzleti terv. A rövid távú tervünk, hogy szeptembertől elkezdődjenek a közösség építő programok, hiszen rengeteg Anyuka jár be hozzánk a boltba, csupán csak beszélgetni, mert nincs hol ismerkedjenek. A másik a webshopunk elindítása (mely épp kialakítás alatt van).A hosszú távú cél,a pesti oldalon lévő Anyukám Varrta üzlet nyitása, a másik pedig a brand franchaise rendszerének értékesítése. 

6.Hol lehet elérni titeket vásárlóként és hol dizájnerként?

A webshopunk hamarosan indul, mely a www.anyukamvarrta.hu oldalon lesz elérhető. Amíg nem indul el, üzenetben tudnak rendelni az érdeklődők, mi pedig készségesen küldünk fotókat, méreteket, árakat.

https://www.facebook.com/anyukamvarrtadesignershop/

A bolt pedig a XI.kerület, Fehérvári út 43. szám alatt található.

Ha pedig valaki vállalkozóként keres helyet termékének, bármikor bejöhet a boltba körülnézni, Velem megismerkedni, de telefonon a 20/2607270-es számon is rendelkezésre állok.

Mert mi MI HISZÜNK BENNED!

Az Anyukám Varrtában sok szuper dolog van, de az egyik legfontosabb, hogy a magunk urai vagyunk.

Legyen bármilyen termék, szolgáltatás gyere be hozzánk, mutasd be, és ha egyeznek szemléleteink, akkor helyet tudunk biztosítani Neked, és termékeidnek.