Vállalkozónői interjúsorozatunkban most Filler Ildikó mutatkozik be, aki masszírozás mellett üvegeket is fest.

Mivel foglalkozol?

Masszázzsal és kézzel festett üvegórákat készítek.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Ismerősök, barátok, kollégák biztattak, hogy tanuljak masszírozni, illetve egy barátnőm biztatott nagyon, hogy fessek.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

A masszázstechnikákat mindig a vendég éppen aktuális problémájához, lelkiállapotához, magához a vendéghez hangolom, igazítom. Akkor is, ha ő eredetileg “mást” kért. 🙂 Nagyon jó vagyok abban, hogy olyan légkört teremtsek, amiben a vendégem alvásig képes elengedi magát, lelazulni, egy óra alatt annyit pihenni, miközben kimasszírozom a stresszt az izmaiból, mintha 3 órát töltött volna mélyalvásban. Észrevételeket, javaslatokat teszek arra, hogyan legyenek a hétköznapok könnyebbek, őrizze, vigyázza a testét, mire figyeljen.
Azonban csak akkor segítek, ha kérik. Egy “kúra” alatt, után általában megtanulják a vendégeim, hogy mennyire fontos, hogy törődjenek magukkal, hogy nem is szükséges olyan sok, ahhoz, hogy jól érezzük magukat a bőrükben. Megtanulják élvezni az odafigyelést, lassítani, és egyre jobban bízni magukban, vagy egyszerűen csak azt, hogy milyen jót tesz nekik a masszázs.
Megtapasztalják, hogy a minőségibb élet nem feltétlenül jelent több milliós beruházást, már kisebb, azonban hatékonyabb dolgokkal is sokat lehet javítani az életminőségen.

A másik tevékenységem során is egyediségre törekszem. Egyedi kézzel festett üvegórákat, ékszereket készítek. A vásárlóimat abban tudom segíteni, hogy olyan ajándékkal lepjék meg magukat, szeretetteiket, ami senki másnak nincs, azonban tartós. Örömet okoz a szemnek, a léleknek. ”

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Alapvetően egyedül vagyok. Most egy masszázsműhelyben dolgozom, egy másik cég égisze alatt hétköznapokon. A saját nevem alatt vasárnaponként.

Az üvegmedálok és -fülbevalók készítését, festését és díszítését Batta Máriával együtt csinálom. Már létrehoztunk egy csoportot a facebookon FaYa üvegékszerek név alatt az érdeklődőknek.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Hogy hogyan építsem ki a vendégkörömet. A masszázs nem az a tevékenység, ahol az online jelenlét az elsődleges. Ezt ma már másképpen csinálnám.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Féltettek többségében. Nem értik jó páran. A párom támogat egyedül.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Saját üzletet akarok nyitni, ahol még inkább meg tudom teremteni a béke és a nyugalom apró kis szigetét ebben a rohanó világban azoknak, akik rájöttek, hogy megállni egy-egy órára és feltöltődni milyen fontos.
Professzionálisabb eszközöket szeretnék vásárolni, hogy még jobbá és könnyebbé tegyem az ellazulást a vendégeim számára.
Én akarok lenni Kispesten a legnépszerűbb és legkeresettebb masszőr. Aki nem csak fizikai, hanem lélekmasszázzsal is szolgál.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Ma már előbb szereznék több gyakorlatot a masszázsban, mint hogy honlapom vagy facebook oldalam legyen.
Összeraknék legalább fél millió forintot a kezdeti kiadásokra.
A Filler Glas Design-t nem indítanám el addig, amíg fel nem építettem a vendégköröm és csak hobbi szinten tartanám meg, amíg stabilizálom magam anyagilag.

Tanács: Tanuljanak sokat online marketingről, pénzkezelésről, szabályokról, vagy legyen annyi tőkéjük, hogy mást bízzanak meg vele, mielőtt konkrétan elindítják a vállalkozásukat.

Ildikó elérhetőségei: www.varazserintes.hu
www.fillerglasdesign.hu

Facebook |Instagram |