Vállalkozónői interjúsorozatunkban most Orbán Erika mutatkozik be, aki a közösség építés mellett könyvet és újságot ír.

Mivel foglalkozol?

Könyvírással, Közösségépítéssel, újságírással.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Írni mindig is szerettem. Minden bánatom, örömöm belerejtettem azokba a művekbe, amelyek kikerültek, kikerülnek a kezem alól. A közösségépítést azért tartom fontosnak mert nagyon elidegenedtek az emberek egymástól. Az Alkotónők Klub keretein belül fogom össze a nőket, a férfiakat, a fiatalokat és az időseket különböző programokkal. Van pl. színjátszó körünk is, ahol a saját magunk írt darabokat mutatjuk be. Magazinom az ALKOTÓNŐK online magazin: www.alkotonok.hu Aki pedig novelláimra, regényeimre azok szereplőinek életére is kíváncsi az http://betuveteseim.webnode.hu/ oldalon mindent megtalál.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Hogy miben vagyok egyedi? Hogy nem vásárlóként tekintek senkire, sokkal inkább olyan valakire, aki velem és belőlem töltekezik. Jön, mert szüksége van rám, ugyanakkor ő is hozzá tesz valamit a csapathoz. A mások megértése, a velük való együttműködés, s az ebből való – mindkét fél számára – a profitálás.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyesületünk jelenleg tizennégy főből áll. Mérhetetlenül sok segítséget kapunk a helyi Művelődési Központtól és az Önkormányzattól. Mellettük a családjaink, akik teljes mellszélességgel támogatnak bennünket, illetve a városlakók is mellettünk állnak ezt már többször be is bizonyították.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Kiállni az emberek elé és hitelesen tolmácsolni azt, amit elképzeltem, amit meg akartam valósítani.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Nagy szerencsém van a családommal, mindig mindenben támogat. Természetesen kicsit féltettek, nem is értettek mindenben egyet velem, de ez soha nem jelentette azt, hogy ne támogatnának.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretnék egy olyan magazint, ahova mindig mindenki bátran fordulhat, mert hatékony segítséget kap. Olyan magazint, amit szívesen olvasnak és várják a cikkeket. Olyan csapatot, olyan közösséget, ami produktív, ahol az a cél, hogy mindenki – az is, aki benne van és az is, aki oda látogat – jól érezze magát. Hogy úgy érezze hazaért.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Legyenek bátrak. Valósítsák meg az álmaikat. Csinálják, mert, ha ők nem csinálják más nem fogja megalkotni azt, amit ők elképzeltek. Semmi nem csinálnék másként. Azok a harcok, azok a tapasztalatok amelyek árán ide jutottam szükségesek voltak a fejlődéshez.

Erika elérhetőségei: www.alkotonok.hu

Facebook |Linkedin |Google+ |