Vállalkozónői interjúsorozatunkban Ugrai M. Csilla mutatkozik be, aki kis- és középvállalkozások elindulását segíti szolgáltatásaival.

Mivel foglalkozol?

Virtuális asszisztensként kis és középvállalkozásoknak segítek online megjelenésük hatékonyságában, illetve azoknak az anyukáknak, akik szeretnének blogot vagy weboldalt készíteni a kezdeti lépésekben egy mentorprogramot kínálok a gördülékeny elinduláshoz.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Több éve foglalkoztatott a gondolat, hogy itthonról szeretnék dolgozni a család mellől rugalmas időbeosztásban, de csak ez év elejétől (2018) döntöttem véglegesen, hogy felhagyok az alkalmazotti léttel, és minden energiámmal a vállalkozásomra fókuszálok. Ehhez én is lépésenként tettem meg az utat, hogy elérjem a célom, így voltam aktív álláskereső, munkanélküli, majd egy pályázat segítségével sikerült hivatalos formába is elindítani álmomat, mely abban segít, hogy azt a munkát végezzem, amit mindig is szerettem volna. 🙂

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Több hasonló vállalkozás is van, mint az enyém, de a sajátom abban különbözik a versenytársakétól, hogy nem csak a már létező vállalkozásoknak kínálom segítségem, hanem egy mentorprogrammal segítem azokat az anyukákat az elindulásban, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én: otthonról szeretnének dolgozni családjuk mellől, és ezért vállalják a tanulást Skype elérhetőséggel. Mert tudom, hogy anyukaként meg tudjuk állni a helyünket a család-vállalkozás együttesében is.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyszemélyes a vállalkozásom.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Az elindulásban az üzleti terv írása volt a legnehezebb.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Családom örömmel, biztatással fogadta, hogy elindultam a vállalkozásommal.
Környezetemben is sok pozitív visszajelzéseket kaptam, ami munkámat viszi előre.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Fél, egy éven belül szeretnék egy munkatársat felvenni, akivel tökéletesen együtt tudunk dolgozni, kiegészítjük egymást saját vállalkozásomban.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Soha ne adják fel álmaikat, ha tényleg el szeretnék érni, mert amikor elérik céljukat az az érzés fantasztikus. Fontos: nem szabad halogatni, hogy majd eljön az ideális időpont a kezdésre, el kell kezdeni, és haladni előre!

Csilla elérhetőségei: www.idotervezes.hu

Facebook |Instagram