Vállalkozónői interjúsorozatunkban Gyetvai Viki mutatkozik be, aki magánéleti problémákkal küzdő ügyfeleinek kínál különböző terápiákat.

Mivel foglalkozol?

Terapeutaként dolgozom olyan hölgyekkel és párjaikkal, akiknél sikertelen volt a lombikkezelés, és nehezen dolgozzák fel életük krízisét. A bátrabbak meddőségük lelki okait is kutatják. Ha elakad a párkapcsolatuk vagy válás fenyegeti őket, akkor ebben is segítségükre vagyok.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Krízisbe kerültem, és tudtam, hogy nem tudok 3 gyermeket felnevelni a pedagógus fizetésemből. Rákényszerültem a váltásra, amiben közben megtaláltam önmagam és azt, hogy sokkal több van bennem, mint valaha gondoltam. Nem csak a segítői énem bontakozott ki, hanem a kreatív részem is: írok, honlapot szerkesztek, tervezek és közben mindig tanulok valami újat.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Ritka hogy egy terapeuta (pláne kezdőként!) kimerészkedik a rendelő falain kívülre. Nekem is bő egy év kellett, hogy megtegyem ezt. Az, hogy én az online marketinghez pozicionáltam magam és egy szűk csoportot céloztam meg, segít abban, hogy nagyon profin legyek szakértője a terültemnek. Akik olvasnak, követnek már az írásaimból támogató erőforrást tudnak kapni. Sokan írják vissza, hogy napokkal később is velük volt, amit olvastak tőlem, és mély átgondolásra ill. átélésre ösztönöztem őket problémájuk kapcsán. Van aki sírva fakad, mert olyan átéléssel tudok írni, hogy megindítja őt. Erre én nagyon büszke vagyok!

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyedül dolgozom. A honlapom tervezését bíztam utóbb hivatásos webfejlesztőre.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Megadnom az e-mail címem azért, hogy felkerüljek Vida Ági – Gazdagmami hírleveleire. Ez legalább egy évembe került 🙂 Azóta rendszeresen fejlesztem magam az online marketinghez kapcsolódó tananyagokkal.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Hülyének néztek. A gazdasági világválság romjain ültünk. A környezetem visszahúzott: “Ugyan már, hiszen a legnagyobbak is szenvednek, nincs elég páciensük….!” Nem volt ismeretségem, nem voltak ajánlóim, akik delegálták volna hozzám a bajba jutottakat. Teljesen nulláról kellett indulnom, és a környezetemben is mai napig meglepődnek, hogy önálló vállalkozásom van, mert ez bizonytalan pálya szerintük.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

A passzív jövedelem kialakítása volt eddig a mumusom: mit tudok magamból “ledigitalizálni”, azaz miket csináljak meg, amiket tényleg hitelesnek gondolok, és nem csupán pénznyerő automataként nézek rájuk. Most meg van minden tervben, és tele vagyok egymásra épülő további ötlettel. Jelenleg az időt nem kezelem jól. Nem haladok eléggé, mert az anyai teendők elsodorják a háttérmunkát. Ha jól csinálom elkészül a belépő termékem, amire épül a további már drágább kategóriájú csomagom. Kész az e-book, tele vagyok klassz és hiteles értékelésekkel. Írom a könyvem, és meg van az online tréning anyaga. Tényleg csak ki kellene magamból dolgoznom, majd értékesítenem. Tudom, hogy érték van benne – bennem, a kiadásukkal bajlódom.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Nem tökölnék ennyit. De komolyan. Én nagyon túlagyalom a dolgokat. Bár tény, hogy ami viszont “kijön belőlem” az nagyon erősen megmozgatja a hallgatóimat, olvasóimat. Így kettős mércét kell szem előtt tartani: csinálni s csinálni, mindennap csinálni kell valamit a vállalkozásért, ugyanakkor csak abba az irányba menni, csak abba a közösségbe tartozni, ahol hasonló mentalitású emberek vannak. Egyszerre kell szigorúnak lenni magammal és végtelen elfogadónak. Azért ez kemény feladat, nagy kihívás.

Viki elérhetőségei: www.szimbolumterapia.com


Facebook | Instagram | Youtube |