Vállalkozónői interjúsorozatunkban most Komáromi Krisztina mutatkozik be, aki egyedi pléddé nyitható táskákat kínál.

Mivel foglalkozol?

Egyéni, kézzel készített táskákkal foglalkozom. Ezek teljesen egyedülállóak. A lényegük az, hogy úgy néz ki, mint például egy sima kézitáska, vagy hátizsák. Viszont abban különbözik, hogy pléddé lehet nyitni így bárhol rá lehet ülni. Készül kézitáska, hátizsák, strandtáska, kutyatáska, szerszámos táska, egészségügyi táska a kocsiba, sporttáska, piknik táska illetve fesztiválzsák.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Fiatal, két gyermekes édesanyaként gyermekeim kényelme mindig fontos volt. A közösen töltött idő alatt számos olyan helyzet adódott, hogy egy megfelelő tiszta és komfortos fekvő/ülő felületre volt szükségem gyermekeim számára. A Plush&Bag táskák megoldást kínálnak a hétköznapi helyzetekre. Egyszerűen szétnyitva a Plush&Bag táskák pléddé alakíthatóak amely prémium anyagának köszönhetően kényelmes pihenést biztosít akár az egész családnak.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Ez a termék önmagában egyedülálló! Kényelmes, praktikus. Megkönnyíti és kellemesebbé teszi a sétákat kirándulásokat. Nem szükséges plédet vinni, hiszen a Plush&Bag táskával ez helyettesíthető!

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyéni vállalkozóként egyedül vagyok a cégben. A kivitelezésében van egy segítségem, aki nélkül a táska tervei csak tervek maradnának!

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

A legnagyobb kihívás az elindulás volt és, hogy találjak olyan varrónőt akivel jól tudok együttműködni. De mára ez már sikerült. Nehéz volt átadni a gondolatot ami a fejemben volt. Elsőre nem is sikerült. Papírból hajtogattam meg az első táskát, hogy jól tudjam illusztrálni.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Először kicsit félve nézték, de most már látva a határozottságom elfogadták és nagyon támogatják. Bátorítanak és segítenek.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Terveim között szerepel, hogy a Plush&Bag egy ismert márka legyen. Szeretném a táskákat teljesen tökéletesre fejleszteni, hogy minden korosztálynak megfelelő legyen és minden igényt kielégítsen. Szeretném ha külföldön is tudnám forgalmazni, ehhez még keresem a megfelelő utat.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Kilépni az alkalmazotti létből és vállalkozóként tovább dolgozni, mindig nagy elhatározás. Én mindig azt szoktam tanácsolni, hogy ha nem épp a család megélhetése múlik rajta akkor bátran bele kell vágni, mert igaz, hogy ez nagy kockázat, de ugyan olyan nagy kaland is. Mindig nagyon megfontoltan kell dönteni és az sem utolsó hátrány ha az ember egy jó könyvelővel együtt indítja el, aki továbbiakban is ott áll mellette. Ha én most vágnék bele, valószínűleg most is mindent ugyan úgy csinálnék mint akkor.

Krisztina elérhetőségei: www.plushandbag-webshop-hu.webnode.hu

Facebook | Instagram