Vállalkozónői interjúsorozatunkban most Skodák Móni mutatkozik be, aki női táskákat készít a szeretet erejével!

Mivel foglalkozol?

Egyedi női táskákat tervezek és készítek.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Négy éve kezdtem csak táskákat varrni, de előtte sok mindent kipróbáltam már. 15 évig gyerekruhákat terveztem és értékesítettem. Két diplomám is van, az utóbbi időben könyvelőként dolgoztam, de nem éreztem jól magam. Barátnőm biztatott, hogy találjam ki, mit az, amit csinálni akarok, mert soha sem késő váltani, 40 felett is lehet új dolgokba fogni. Olyan valamit kerestem, ami örömömre szolgál, amit szeretek. Rögtön tudtam a választ. Mindig is az foglalkoztatott, hogy mikor jutok oda, hogy szabhatok, varrhatok. „Miért nem csinálsz táskákat?” – kérdezte. „Arra mindenkinek szüksége van.” A textilt könnyen meg lehet formázni, alakítani. Ebbe aztán beledolgoztam magam.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Célom, hogy táskákat készítsek olyan romantikus lelkületű nőknek, akik dolgoznak, háztartást vezetnek, család anyák, és szeretnének a hétköznapokon is elegánsak, csinosak lenni. Azt szeretném, hogy ne tévesszék szem elől: a legfontosabb mindennap a boldogság a harmónia és a szeretet! Ezért színes, feltűnő, erőteljes, nagyívű mintákat használok, amelyek a szeretet erejét közvetítik.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

A Monimi egy egyéni vállalkozás, de többen is segítik a munkámat, a család és a barátok is a különféle feladatokban.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Mikor belevágtam, rögtön tudtam, hogy többé nem szeretnék mással foglalkozni, én már csak táskákat fogok varrni. Olyan rövid az élet, azt szeretném csinálni, ami kedvemre van. Szerencsére van egy társam, a férjem, aki támogat. Nélküle nem sikerült volna váltanom. Sokat segített az induláskor, hogy biztos érzelmi hátteret tudhattam magam mögött, így szinte nulláról fel tudtam építeni ezt a vállalkozást.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Mások is rengeteget segítettek. Mindenki, akit csak ismerek, támogatott a siker felé vezető úton.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Rengeteg tervem van, egy egész életre elegendő ötlet van a fejemben. Jelenleg az új Monimi Country őszi kollekciómmal kapcsolatos munkák kötnek le, melynek nemrég zárult le sikeres bevezető kampánya. Tervezem még “Lara Ferrano” nemezzel díszített táskáim körét bővíteni, és természetesen készülök a karácsonyi rohamra.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Azt tanácsolom, hogy legyenek bátrak, vágjanak bele, és folyamatosan fejlődjenek, képezzék magukat minden területen. De mindenképp azzal foglalkozzanak, amihez igazán kedvük van és nagyon szeretnek csinálni.

Móni elérhetőségei: www.monimi.hu

Facebook|Instagram |Youtube