Vállalkozónői interjúsorozatunkban Szőke Kinga mutatkozik be, aki szívesen kapcsolódik az emberekhez.

Mivel foglalkozol?

életvezetési és business coaching.

Hogyan jött az ötlet? Hogyan kezdtél bele? Milyen előzményei voltak?

Eddigi életem során foglalkoztam folyamatokkal és rendszerekkel, számokkal és grafikonokkal, hogy felmérjem hogy működnek, hogy javítsak az üzleti folyamatokon, hogy megtaláljam a hibákat a rendszerben és a könyvelésben.
Egy idő után rájöttem, hogy ami miatt igazán szeretem a munkámat az a kapcsolódás az emberekhez.
Mellesleg arra is rájöttem, hogy saját magamhoz is kapcsolódnom kell/ene – elkezdtem olvasni olyan cikkeket és könyveket, amelyek az önismeret témájával foglalkoztak. Majd úgy alakult, hogy végetért a karrierem egy multicégnél és ekkor elmentem képezni magam – 2 Coaching képzést végeztem el.

Miben egyedülálló a vállalkozásod? Hogyan segíti az ügyfeleidet/vásárlóidat?

Közgazdászként tudom használni az elemzőkészségemet és a képességemet, hogy jól rálássak a probléma, vagy a helyzet lényegére. Empátiám segíti a másokhoz való kapcsolódást, kreativitásommal pedig igyekszem megtalálni a legjobb módszert, ami az adott emberhez passzol. Hitelesnek tartom magam multiknál dolgozó munkavállalók, egyéni vállalkozók és anyák körében.

Mekkora a cég? Hányan dolgoztok benne? Milyen segítséged (családtagok, alvállalkozók stb.) vannak?

Egyedül.

Mi volt a legnagyobb kihívás a kezdetekkor?

Még mindig a kezdeteknél tartok 🙂 Haladok előre, de szeretnék nagyobb sebességre kapcsolni – több lehetőséget szeretnék, ügyfeleket.

Mit szólt hozzá a környezeted (családod, barátaid), hogy vállalkozó lettél?

Szkeptikusan fogadták, nem találtam nagy támogatásra. Most már jobb a helyzet, elismernek és támogatnak is.

Milyen terveid vannak? Mit szeretnél megvalósítani, hova szeretnél eljutni?

Szeretném továbbképezni magam és egy saját módszert létrehozni a coaching-ban, valamint csoportos foglalkozásokat tartani. Terveim között szerepel összekapcsolni a coaching-ot más tevékenységekkel pld. művészetek/alkotás, rend otthon. Céges szerződést szeretnék, amellyel könnyebb lenne az ügyfelekhez való kapcsolódás.

Mit tanácsolsz azok számára, akik még csak tervezgetik a vállalkozást? Mire figyeljenek oda, mit tartasz fontosnak és mit nem? Mit csinálnál másként, ha most vágnál bele?

Jól átgondolt tervezés (pénzügyek, marketing). Fontos, hogy mikor váltanak munkavállalóból vállalkozóba – ezt jobban átgondolnám, ha újra kezdeném. Fontos a magunka vetett hit, a lelkesedés és a motiváció.

Kinga elérhetőségei: https://www.faircoaching.hu

Facebook | Instagram |